Followers

rantau ku sayang

Monday, March 31, 2014

BINI UNDUR DIRI : BangNON MENANG TANPA BERTANDING PRESIDEN PKR


Datuk Seri Anwar Ibrahim hampir pasti menang tanpa bertanding jawatan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada pemilihan parti itu Mei ini.

Pencalonan Anwar dicadang oleh bekas Timbalan Presiden PKR, Dr Syed Husin Ali dan disokong Timbalan Bendahari Agung, Low Chee Chong.

Anwar bagaimanapun tidak hadir menyerahkan borang pencalonan di Ibu Pejabat PKR yang mula dibuka seawal pukul 10 pagi Sabtu.

Dijangkakan pencalonan Anwar bagi jawatan Presiden tidak akan ditentang.

Ketika ini jawatan Presiden PKR disandang isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Difahamkan Wan Azizah tidak akan mempertahankan jawatannya pada pemilihan parti itu kali ini.

Wan Azizah menang tanpa bertanding jawatan itu sejak penubuhan PKR pada 1999.

Friday, March 28, 2014

Khalid Samad Berlagak Hero Isu MH370


Ahli Parlimen Shah Alam , Khalid Samad semalam mendakwa Tentera Udara Di Raja Malaysia sebagai lemah kerana tidak mengesan kedudukan pesawat MH370 yang di laporkan berpatah balik serta melintasi ruang udara Malaysia ?


Sepanjang insiden kehilangan pesawat MH370 rasanya tidak ada satu pun barisan pemimpin pembangkang di Malaysia yang memperlihatkan sikap bertanggungjawab mereka selaku pemimpin.
Kalau di ikutkan kepada gerak tindak dan cara pertuturan mereka sudah pasti tidak ada mana-mana pemimpin di dunia ini yang mampu mengatasi kepandaian serta keupayaan yang mereka miliki.

Itu sekiranya di lihat dari sudut pertuturan dan kerja buat dalam dunia politik tetapi jika di lihat kepada tahap pemikiran profesionalisme sebagai pemimpin rasanya ibarat langit dengan bumi apatah lagi nak di bandingkan dengan pemimpin dunia !

Tidak cukup dengan itu beliau turut mendesak agar kerajaan Malaysia dan Kementerian Pengangkutan tampil memohon maaf kepada seluruh keluarga penumpang dan juga kerajaan China di atas kesilapan tidak bertindak lebih awal sejurus pesawat MH370 di laporkan hilang dari radar.

Memang terbaiklah , malahan sejak bermulanya insiden kehilangan pesawat MH370 sehingga kini rasanya Khalid Samadlah HERO sebenar yang harus rakyat Malaysia dambakan !
Lihatlah nanti, ramai macai-macai pakatan akan mengeluarkan pelbagai teori dalam usaha untuk mencari alasan dalam memperlihatkan apa jua insiden yang berlaku, mesti diorang akan kata "ITU SEMUA SALAH UMNO/BN"

PENDEDAHAN DISEBALIK SERANGAN DAP TERHADAP MH370 #TakziahMH370


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita terGELAK apabila DATUK Bung MOKHTAR menCABAR kePIMPINan PR untuk turut SAMA ke LAUTAN Hindi bagi MISI SAR MH370.. Kita terGELAK bukan kerana keLUCUan yang ada dalam CABARan tersebut.. Sebaliknya kerana RAMAI di kalangan kePIMPINan UMNO/BN sendiri masih berfikir kenapa puak-puak penDERHAKA kepada NEGARA ini masih MENYALAK walaupun hampir setiap HARI ada penJELASan pasal TRAGEDI MH370 ini.. Mereka bukannya SPESIS yang DHAIF dan BUTA HURUF walaupun ada yang CUMA keLULUSan SRP aje.. Mereka MENYALAK untuk men'DIVERT'kan keJAHATan mereka aje..Tatkala mereka dan penCACAI mereka MENYALAK mengGUNAkan segala MEDIUM yang ada bagi menyalahkan kerajaan dalam TRAGEDI MH370, sekali lagi terBUKTI keZALIMan DAP La'anatullah meROBOHkan GERAI peNIAGA Melayu/BUMIPUTRA di Teluk Bahang.. NAMPAK tak bagaimana puak ZIONIS ini men'DIVERT'kan ISU bagi menutup keZALIMan mereka terhadap orang lain?

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

Ada tak sesiapa PEDULI terhadap NASIB peNIAGA Melayu itu yang diTINDAS SAMA seperti KAUM Rohingya atau UMAT ISLAM Palestin? Takde bukan? SEMUAnya terTUMPU kepada SALAKan puak-puak ini memBURUKkan kerajaan dalam TRAGEDI MH370.. SAMAlah apa yang diLAKUkan oleh 'RED Bean ARMY'..


Tatkala DATUK Hisham dan KAKITANGAN MAS menitiskan AIR MATA apabila memBERIkan penJELASan terhadap TRAGEDI MH370 ini, puak-puak PR ini berSORAK sakan untuk mengambil KESEMPATAN atas TRAGEDI ini dalam USAHA untuk menabalkan 'PenJUBOR' sebagai 'PRESIDEN' untuk NEGARA ini.. Demi menJAYAkan USAHA ini,mereka bukan sahaja sanggup mengKHIANATi NAMA BAIK NEGARA kita, malah ada yang sanggup berSEKONGKOL berSAMA pihak ASING untuk memBURUKkan NEGARA.. LIHATlah bagaiamana 'REMUK'nya NAMA BAIK NEGARA kita diKERJAkan oleh pihak luar menerusi MEDIA mereka?

Tatkala kita berUSAHA untuk menangkis dan menJAWAB segala PERSEPSI BURUK yang diSALURkan oleh 'RED Bean ARMY' kepada pihak ASING, peNIAGA Melayu/BUMIPUTRA pulak diZALIMi oleh DAP La'anatullah kerana mereka itu Melayu berAGAMA ISLAM.. Pernahkah mereka ini diZALIMi dengan CARA yang SAMA oleh kePIMPINan UMAT Melayu/ISLAM BAIK dari ZAMAN penJAJAHan hingga selepas 57 TAHUN keMERDEKAan? Kalau pernah, mustahil ada 7 orang BILIONAIR daripada KAUM mereka di NEGARA ini? IRONInya, SALAKan mereka ini berHUBUNG TRAGEDI MH370 bukan kerana SIMPATI sebaliknya ada AGENDA!

Wallahualam.. 

Thursday, March 27, 2014

Jawapan Bagi Cacai Yang Mempersoalkan Dimana BUKTI MH370 TERHEMPAS di Lautan Hindi #TakziahMH370Bangkai pesawat MH370 yang hilang lebih 3000 kilometer ke selatan Perth, masih belum ditemui. Pengesahan yang dibuat oleh Perdana Menteri malam tadi bahawa pesawat tersebut berakhir di kawasan berkenaan, hanyalah berdasarkan kepada rumusan pakar dan imej satelit. Tiada sebarang bukti fizikal yang ditemui untuk memberikan kepastian bahawa pesawat tersebut benar-benar terhempas jauh dari luar laluan asalnya.

Pecacai Pakatan melihat tragedi ini sebagai satu konspirasi terutama sekali pengisytiharan tersebut dibuat selepas PRK DUN Kajang. Mereka percaya, tragedi tersebut adalah konspirasi. Mereka yang sudah lama diasak dengan teori pembunuhan Altantuya Shiiribu dan dikaitkan dengan kapal selam Scorpene, kini mengaitkan pula dengan penghumbanan Anwar Ibrahim ke dalam penjara dan kematian 239 anak kapal dan penumpang sebuah pesawat.

Dari satu pihak yang lain pula, kaitan antara juruterbang itu dengan Anwar Ibrahim dan PKR dijadikan sandaran, apatah lagi dengan penambahan faktor bahawa pesawat itu dilencongkan secara manual, transponder dimatikan secara sengaja dan masalah rumahtangga juruterbang tersebut selain pesawat tersebut diterbangkan rendah untuk mengelak radar penerbangan awam.

Masing-masing sibuk menuding jari antara satu sama lain.

Di luar negara, media-media antarabangsa turut memainkan peranan dengan menjadikan Kerajaan Malaysia dan MAS sebagai sasaran untuk diburuk-burukkan. Fakta bahawa hampir 30 buah negara bekerjasama mencari pesawat tersebut dengan menggunakan pelbagai teknologi tetapi masih gagal menemui pesawat itu, cuba dilupakan dan langsung tidak diambil kira. Bahkan sebahagian media asing memberikan gambaran, Malaysia cuba menyembunyikan maklumat sebenar berhubung nasib pesawat tersebut.

Dan di sebalik pelbagai tuduhan yang dilemparkan kepada Malaysia dan kerajaan negara ini, muncul pula satu kumpulan lain yang sebelum ini cukup terkenal dengan pendedahan mereka berhubung politik Amerika Syarikat yang sanggup mengorbankan ribuan rakyatnya sendiri semata-mata untuk menyerang beberapa negara yang menjadi laluan dan telaga minyak di Timur Tengah menerusi Projeksi 9-11 yang sangat terkenal itu.

Segala-galanya bercampur baur!

Dalam keadaan ini ada hikmah yang sepatutnya diteladani oleh rakyat Malaysia. Ada banyak ilmu yang sedang Allah Taala taburkan kepada kita. Ada banyak pelajaran yang seharusnya dipelajari dan diamalkan. Namun berapa ramai daripada kita yang melihat dari sudut positif berbanding menuding jari dan melihat politik adalah segala-galanya?

Firman Allah Taala dalam Surah Al-Baqarah Ayat 120 bermaksud:

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan redha kepada kamu sehingga kamu mengikuti agama mereka.”

Walaupun dari satu segi, mungkin ramai yang tidak melihat perancangan atau konspirasi pihak berkenaan tetapi kalau kita perhatikan dari susur galur punca kepada Perang Salib, perkara sebegini berlaku terus-menerus walaupun dalam bentuk yang lebih moden dan lebih berkredibiliti.

Dituduh menyembunyikan maklumat, tidak bercakap benar, berkonspirasi atau lebih jahat lagi, sudah ada yang berteori, apabila Anwar Ibrahim dimasukkan ke penjara, sebuah lagi jet penumpang akan dikorbankan… semua itu memerlukan perhatian dan pemikiran yang jauh lebih besar berbanding dengan apa yang dihidangkan atau disuapkan kepada kita.

Janji Allah Taala itu benar. Janji Rasulullah s.a.w juga benar. Penghujung dunia akan menyaksikan umat Islam ditindas dan difitnah. Penghujung zaman dikenali sebagai Zaman Fitnah akan menimbulkan pelbagai haru-biru sehinggakan yang benar dikatakan palsu, penyamar dikatakan ulama, si bodoh dikatakan cendekiawan dan si penjahat dikatakan pembela.

Sebagai umat Islam dan mengaku berkalimah Thoiyibbah, seharusnya kita sudah menerima petunjuk dan hidayah ini dengan ilmu pengetahuan. Kita kena kembali kepada-Nya. Kena berfikir secara Islam. Kena berfikir sebagai orang Islam. Bukan berfikir secara orang politik atau akidah politik. Bukan bertindak secara sembrono tanpa berfikir sepertimana yang dimahukan oleh musuh-musuh Islam dan umat Islam.

Sebabnya, melihat kepada sepanjang tragedi MH370 ini, terlalu ramai daripada kita yang tiba-tiba menjadi PAKAR sekalipun sekadar berimaginasi dan langsung tidak berpandukan kepada ilmu, sehinggakan yang tidak pernah naik kapal terbang pun, boleh pula menerangkan rupa bentuk kapal terbang dan jajaran penerbangannya.


babiNg Kok Teong (DAP) : Dia mewakili 130juta Rakyat China untuk mengali kubur PM Najib dan Penyokong Parti BN, dan lapan belas keturunan semua penyokong BN.

Dia juga menyatakan hasratnya untuk mendoakan supaya PM Najib dan semua penyokong BN dan keluarganya mati dilanggar kereta.

Wednesday, March 26, 2014

#MH370 #PrayforMH370: Kenyataan Tian Chua Dikecam MasyarakatNaib Presiden PKR, Tian Chua diselar oleh pengguna laman sosial Tweeter selepas Ahli Parlimen Batu itu mengeluarkan kenyataan kontroversi mengenai pesawat MH370 yang meruntun jiwa masyarakat ketika ini.

Tian Chua dalam tweeternya telah mengeluarkan kenyataan, "PM made a statement on MH370 at 10pm while parliament was still in sission. Wonder why can't he follow Aust PM reporting dvpt in parliament". (PM buat kenyataan tentang MH370 pada pukul 10pm sedangkan parlimen sedang bersidang. Mengapa dia tidak ikut PM Australia yang membuat laporan di parlimen".

Pertikaian yang dikeluarkan oleh Tian Chua itu kemudian mendapat reaksi kurang menyenangkan ramai pihak yang turut menyelarnya.

@KhabirM dalam tweet terhadap pemimpin itu berkata, kamu mempolitikkan segala-galanya, walaupun dalam waktu sedih, juga masa hiba, itulah sebab kenapa kamu dibenci."

Selain itu terdapat ramai lagi pengguna tweeter mengutuk tindakan Tian Chua yang cuba mempoltikkan isu MH370.

"Maklumat ini (pengumuman PM) adalah untuk rakyat Malaysia. Kami tidak kisah sama ada parlimen sedang bersidang kerana kami amat prihatin terhadap MH370," kata @Kevinfernandez membalas kenyataan Tian Chua.

Seorang lagi pengguna tweeter iaitu @Haziq_F memberitahu, "Ini bukan sahaja kepentingan wakil rakyat. Ini kepetingan RAKYAT. Saya ulang RAKYAT. Jangan jadi ahli politik yang penting diri sendiri."

@commentmaniac pula memberi peringatan ini kepada Tian Chua, "Shut up And Resign (SAR) tian chua" (Diam dan letak jawatan (SAR) tian chua).

Sementara itu, pemimpin Gerakan, Tan Keng Liang turut mengutuk tindakan tersebut dengan mempersoal bolehkah pemimpin PKR itu merasa sedih sektika.

Beliau juga turut mengingatkan kesemua pengguna tweeter supaya tidak mengaitkan sebarang tweet Tian Chua dengannya.

"Jangan kaitkan tweeter saya dengan ahli parlimen PKR yang memalukan ini," katanya.

Tuesday, March 25, 2014

#MalamCintaRasul Berjaya Jadikan Pemimpin PAS BAGAIKAN CACING KEPANASANAhli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad mungkin kurang senang dengan kehadiran ratusan ribu umat Islam dalam majlis Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul di Putrajaya kelmarin sehingga terpaksa memperlekehkan penganjuran majlis itu.

Pemimpin Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (KITA), Zamil Ibrahim berkata, beliau difahamkan, ramai ahli dan penyokong Pas turut serta dalam majlis selawat itu tetapi hanya sebilangan kecil datang ke perhimpunan Reformasi 2.0 anjuran Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Stadium Kajang yang berlangsung pada waktu yang sama.

Katanya, kumpulan penyokong Pas itu memilih majlis selawat kerana berasakan program berkenaan amat baik berbanding program tidak bermanfaat untuk kepentingan seorang individu yang diadakan di Kajang.

"Saya ingin bertanya kepada Khalid, adakah beliau cemburu kerana ramai penyokong Pas hadir di majlis selawat yang diadakan di Putrajaya tetapi tidak ramai hadir dalam program di Kajang pada tarikh sama?

"Saya ada berbual dengan beberapa pemimpin PKR dan Pas di sebuah kedai sate terkemuka di Kajang pada masa itu. Mereka berikan alasan penyokong tidak ramai datang kerana ada urusan kerja sedangkan cuaca amat baik pada hari itu," katanya di sini hari ini.

Semasa berceramah dalam perhimpunan Reformasi 2.0 di Kajang kelmarin, Khalid berkata: "Mahu berselawat kepada nabi memang digalakkan dan baik tetapi tidak memadai dengan hanya sekadar menyatakan kasih kepada rasul tetapi pada masa sama mempertahankan pemerintahan yang zalim, rasuah dan korup."

Sementara itu, Zamil turut membidas Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor itu kerana mempertikaikan penganjuran majlis bercorak keagamaan tersebut yang turut dihadiri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

"Kita hendak tanya Khalid adakah beliau dan sebahagian pemimpin pembangkang sahaja orang Islam tulen. Kenapa apabila Perdana Menteri dan isteri buat kebaikan, semuanya tidak betul.

"Kenapa hendak pertikai orang buat kebaikan. Saya anggap ini satu perbuatan biadab dan sangat tidak beretika apabila mempersoalkan orang buat kebaikan," katanya.

Sementara itu, Ahli Majlis Tertinggi Badan Amal Tarbiah Sejagat (Batas), Hafizam Harun menyelar Khalid dan mempersoalkan apakah hak Ahli Parlimen Shah Alam itu untuk mempertikaikan penganjuran majlis Selawat Perdana Malam Cinta Allah dan Rasul.

Katanya, Khalid mungkin iri hati apabila melihat UMNO menganjurkan program keagamaan kerana bimbang akan menarik sokongan penyokong Pas kepada parti terbesar orang Melayu dan Islam itu.

"Kita tengok pada malam majlis selawat perdana itu, pembangkang buat perhimpunan untuk memburuk-burukkan kerajaan di Kajang dan sibuk berkempen untuk pilihan raya kecil kawasan itu.

"Apa salahnya, jika mereka bawa umat Islam yang datang dalam perhimpunan di Kajang untuk bersama-sama meramaikan majlis selawat perdana di Putrajaya," katanya.

Monday, March 24, 2014

Bini #AnwarIbrahim Menang #PRKKajang | Masa Untuk #Kajangmove Khalid Ibrahim dari Jawatan MB #Selangor


Hari ini confirm Bini Anwar Ibrahim menang dengan majoriti lebih rendah berbanding yang dimenangi PKR pada PRU 13 yang lalu. Apa yang menarik, Wan Azizah bukan sahaja Isteri kepada Anwar Ibrahim, beliau juga merupakan Presiden Parti yang kononnya memperjuangkan keadilan kepada rakyat. Mana mungkin Presiden sebuah Parti politik hanya berjawatan ADUN biasa tanpa jawatan dalam kerajaan?

Jesteru, Teori menyatakan bahawa dengan pertuduhan bersalahnya Anwar Ibrahim dan dipenjaranya Ketua Umum itu maka jawatan MB Selangor selamat perlu dikaji semula.  Kedudukan Khalid Ibrahim masih samar-samar. Kemungkinan tetap ada, Wan Azizah dinaikkan Jawatan MB Selangor.

Ironinya, Kemenangan isteri Anwar Ibrahim tiada siapa boleh gerenti bahawa Wan Azizah akan berundur sekali lagi bagi memberikan peluang kepada suaminya. Liciknya politikmu, wahai anwar ibrahim.

Sunday, March 23, 2014

#PRKKajang | Khalid Ibrahim Mahu Rakyat TIDAK UNDI PKR!


PRK #Kajang: Amanat YAB MB Selangor untuk semua pengundi Kajang. Selamat mengundi. @NajibRazak @KhalidIbrahim @ChewMeiFun

3/22/2014 |

Hari ini, keputusan yang saya buat tidak perlu lagi berdasarkan desakan rakan-rakan yang gilakan kuasa tetapi biarlah rakyat yang menjadi keutamaan dan rujukan saya. Saya sanggup ditekan oleh rakan-rakan parti dan hilang jawatan daripada melihat kesengsaraan rakyat Selangor. Saya berharap, dengan perjanjian projek Langat 2 yang telah saya tanda tangan baru-baru ini mampu menebus dosa akibat kegagalan yang telah saya lakukan sebelum ini. Negeri Selangor bukan milik saya dan bukan juga milik pemimpin parti yang lain, tetapi ianya adalah milik rakyat.

Mungkin anda tidak sedar yang hari ini terlalu ramai yang mahu menjadi ketua pemerintah di bumi kaya ini. Bumi Selangor yang penuh dengan industri adalah antara penyumbang ekonomi kepada Malaysia. Saya sedar secara dalaman juga ada yang mendesak agar saya lepaskan jawatan sebagai Menteri Besar kerana sikap saya yang terlalu mementingkan tadbir urus negari berbanding parti. Jawapan saya mudah, Selangor bukan untuk Pakatan Rakyat mahupun untuk Barisan Nasional tetapi Selangor adalah hak milik watan Selangor. Jangan permainkan hak mereka kerana kepentingan peribadi.

Menolak bukan beerti menentang, tetapi pilihan harus dibuat untuk kesejahteraan bersama.

Saudara/saudari sekalian....

23 Mac 2014 bukan soal PR menang atau BN menang, tetapi ianya jauh daripada itu. Bukan saya mahu PR kalah dalam PRK ini, tetapi kekalahan PR barangkali boleh menyelamatkan amanah Rakyat Selangor selama ini. Saya tidak pasti sejauh mana rakyat Selangor sedar yang selama ini YB Azmin Ali yang sentiasa bermusuh dengan saya kerana beliau tidak diberi tempat dalam pentadbiran negeri Selangor. Pada saya, politikus bukanlah pentadbir yang baik kerana kepentingan parti menjadi keutamaan mereka berbanding rakyat.

Saya bersyukur apabila DSAI tidak lagi calon pada PRK Kajang. Bukan kerana saya suka beliau dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun, tetapi paling tidak desakan untuk saya melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar tidaklah begitu kuat. Namun beliau mengambil jalan dengan meletakkan Kak Wan sebagai calon PRK Kajang seperti tiada bezanya. Suara Kak Wan adalah bisikan DSAI.

Rakyat Kajang yang saya kasihi...

Pilihan ditangan kita, apa guna jika PR menang tetapi amanah yang diberi nanti akan terus dikhianati. Bukan saya bermaksud untuk menangkan BN, tetapi jika itu jalanya untuk kita menyelamatkan bumi bertuah ini pilihan yang terbaik harus difikirkan semasak-masaknya. Sekali lagi saya ingatkan, suara rakyat adalah suara keramat dan amanah rakyat amanah hikmat.

Janganlah kita membenarkan tangan-tangan ghaib untuk hancurkan harapan masa depan anak dan cucu kita. Ketepi kan sementara soal politik murahan sebaliknya utamakanlah kesejahteraan syumul negeri Selangor tercinta.

Demi Selangor...

[KHALID IBRAHIM]

Saturday, March 22, 2014

#selawatperdana #puterajayaberselawat AKHIRNYA SELAWAT TENGGELAMKAN REFORMASI

Satu perhimpunan melihatkan kita berselawat dengan penuh tawadhuk keatas Nabi Muhammad SAW.

Dianggarkan 500 ribu manusia memenuhi Putrajaya untuk bersama sama berselawat keayas Nabi junjungan Islam, Nabi Muhammad SAW yang turut dihadiri oleh para pemimpin negara.

Tapi di stadium Kajang juga berlangsung satu himpunan yang mana ianya lebih bersifat pribadi dan agenda tersendiri.

Kumpulan Pakatan Pembangkang t3lah mengadakan pelancaran Reformasi kononnya untuk menyelamatkan pemimpin mereka daripada dikenakan tindakan undang undang.

Tapi kuasa Allah mengatasi segala galanya dimana kita sendiri dapat melihat, yang menghadirkan diri di stadim Kajang tidak lebih dari 7 ribu orang kesemuanya.


Kita perlu yakin dan percaya bahawa mereka yang menghadirkan diri ke stadium Kajang malam ini adalah mereka yang terlalu taksub dengan Anwar sehingga lupa akan tuntutan agama.

Apa yang lebih menyedihkan lagi apabila ada pemimpin pakatan yang beragama Islam dalam ucapannya dalam himpunan reformasi telah menghina program Selawat dengan mengatakan bahawa bukan itu cara untuk mengingati Nabi.

Banyak cara lain lagi untuk mengingati Nabi, apa jadahnya pemimpin yang mengakui dirinya Islam dengan kenyataan sebegini?

Apa apa pun, mari kita tinggalkan pakatan dengan mereka.

Friday, March 21, 2014

Cubaan Anwar Ibrahim Untuk Menipu Dunia


Video Penuh Kenyataan Anwar dalam CNN di :


Apa yang mencuit hati, Anwar tergagap-gagap apabila disoal berhubung hubungannya dengan Zaharie. Jenuh nak spin hubungan keluarga dia. Kenapa susah nak mengaku ada hubungan keluarga? Ironinya masyarakat Malaysia mengetahui fakta, juruterbang pesawat MAS MH370, Kapten Zaharie Ahmad Shah, ahli seumur hidup Parti Keadilan Rakyat, PKR.

Itu hak individu di negara mempraktikkan sistem demokrasi.

Sewaktu ditemu bual oleh CNN, Anwar Ibrahim mengatakan Zaharie ahli kepada parti pemerintah, 'the ruling party'. 

PKR bukan parti pemerintah Malaysia tetapi Barisan Nasional.

Barangkali dia tersasul kerana pemikiran Ketua Pembangkang itu semakin berserabut dan kusut. Kalaupun taksub ingin menjadi Perdana Menteri, usah sampai begitu sekali.

Tuesday, March 18, 2014

Superman Malaysia Sanggup Berkorban Demi #mh370 #prayformh370

Prof Dr Datuk Mahfuz pakar segala hal hari mengemparlan dunia dengan menawarkan diri untuk dijadikan tembusan.
image
Yang menghairankan dari mana Prof Mahfuz ni tahu pesawat #MH370 kena rampas? Adakah beliau mahu bersaing dengan maharaja bomoh VIP yang sekarang ini mendahului carta nombor 1 paling bangang didunia..
Ramai berharap agar pihak berkuasa terima tawaran Mahfuz kerana kuasa super power yang beliau miliki mungkin mampu menandingi kekuatan tamparan buaya oleh bomoh Mat Zain..
Anggota Parlimen Pakatan Rakyat sedia menawarkan diri sebagai “tebusan” jika pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 dirampas. Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) berkata, beliau mengesyaki rundingan berkaitan telah bermula.
Justeru, jika pesawat itu berada di suatu tempat, beliau meminta diberitahu lokasinya supaya mereka dapat menjadi pengganti kepada 239 ‘tebusan’ di dalamnya.
Pesawat MH370 hilang ketika dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing pada 8 Mac lalu.

Monday, March 17, 2014

10 TAHUN ANWAR DIBEBASKAN (2004-2014) & MH370 HILANG

Nampaknya ramai yang membaca analisa ini . Kajian saya mendapati, sebenarnya beberapa NGO dari Amerika Syarikat dan negara-negara barat sudah mula bertapak secara perlahan-lahan di Malaysia sejak awal 1970 lagi, tetapi di negara-negara jiran ianya lebih awal sedikit.

Parti Keadilan Rakyat (PKR) agaknya sudah terlupa untuk menyambut ulang tahun yang ke-10 (2004-2014) pembebasan DS Anwar Ibrahim (Anwar) dari penjara Sg. Buloh. 

Oleh kerana saya amat meminati mengkaji pemikiran tokoh-tokoh politik era awal 1900an seperti Dato' Onn Jaafar, Tunku Abd. Rahman, Lee Kuan Yew, Sukarno, Mahatma Ghandi, Jawaharlal Nehru, Mao Ze Dong termasuklah Anwar Ibrahim.

Saya yakin ramai ahli-ahli PKR sendiri hatta Rafizi belum membaca buku kompilasi ucapan Anwar bertajuk "Menangani Perubahan" (1985) dan "Asia Renaissance" (1995). Saya juga yakin tidak semua orang PKR tahu bahawa Anwar semasa awal 1970 pernah dilatih di negara jiran. 

November, 1998 - Al-Gore, Naib Presiden Amerika Syarikat datang ke Malaysia memberi sokongan terbuka kepada DS Anwar Ibrahim (Anwar), sebenarnya selepas diminta oleh pihak Wall Street dan IMF. Ketika itu, Paul Schiff adalah Presiden Wall Street dan suami kepada anak Al-Gore. Beliau adalah keturunan Jacob Schiff orang penting dalam Revolusi Bolshevik. Manakala Michael Camdessus adalah Pengerusi IMF.

8.8.2000 - Anwar dihukum penjara oleh Mahkamah Persekutuan. 

11.8.2001 - Anwar menulis dalam penjara Sg. Buloh dan mengeluarkan kecaman ke atas Mohd. Atta dan Osama ben Laden serta Saddam Hussien dalam majalah Time dan International Herald Tribune, New York. Kecaman Anwar sangat mengejutkan dunia Islam ketika itu.

2.9.2004 - Anwar dibebaskan daripada penjara Sg. Buloh.
Oktober, 2004 - Pertemuan penting dengan Paul Wolfowitz di Jerman, Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat. Gus Dur turut hadir.
2005 - Apabila Anwar berhijrah ke United Kingdom, Anwar dilantik sebagai Ahli Lembaga Penasihat Investment Management Group (IMG) yang dipengerusikan oleh Al-Gore.
George Soros pula melobi Anwar sebagai pensyarah pelawat di St Anthony's College di United Kingdom. Christopher Patten adalah Pengerusi St. Anthony's College dan beliau adalah kroni George Soros. 
Soros juga turut melobi perlantikan Anwar sebagai Ahli Jawatakuasa ICG (International Crisis Group) sebuah NGO yang mendapat suntikan kewangan dari Soros.

2006 - NGO Foundation For The Future (FFF) yang diketuai oleh Dick Cheney dan anak peremuannya Liz adalah bertujuan mempromosi Regime Change di negara-negara Asia Tenggara. Wikileaks mendedahkan Anwar memohon bantuan dana dari NGO Amerika kononnya untuk perubahan di Malaysia.  

Julai, 2006 - Anwar dilantik Pengerusi FFF, apabila kontraknya sebagai konsultan di bahagian governance and accountability, Bank Dunia tamat.
GAMBAR ANWAR DIGANTUNG DI DALAM PEJABAT ANWAR DI AMERIKA
1.10.2006 - Sebagai Pengerusi FFF, Anwar menulis surat kepada Robin Cleveland supaya Shaha Ali Riza dipindahkan dari Bank Dunia ke FFF. Riza dikenali dengan cerita skandal dengan Paul Wolfowitz.

15.12.2006 - Melalui NGO AccountAbility, Anwar yang dilantik sebagai Penasihat Kehormat memohon bantuan dana daripada Soros Fund Management.

2007 - Anwar Ibrahim & Associate (AIA) memohon bantuan National Endovment For Democry (NED) melalui Presiden NED Carl Geshman. Manakala Pengerusi NED, Madeline Albgriht melantik Anwar sebagai Panel Pemikir NED dan CFR (Council on Foriegn Relations). James Wolfonson pula melantik Anwar sebagai Penasihat Antarabangsa, Institut Brookings.

7.8.2008 - Anwar didakwa di Mahkamah kerana meliwat bekas pembantunya Mohd. Saiful Bukhari yang difailkan sendiri oleh bekas pembantunya itu.

1.9.2009 - Pak Lah meletak jawatan dan Anwar menjangka Pilihanraya Umum Ke-13 akan diadakan bila-bila masa.


25.9.2009 - Anwar bertemu Richrad Haass di New York. Richard Haas adalah Pengarah Perancangan Dasar Luar Negara yang turut bertanggungjawab menasihati Presiden Amerika menyerang Iraq.

2010 : ANWAR IBRAHIM MAY WELL BECOME PRIME MINISTER
2010 - Di New York, Anwar diuar-uarkan sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia. Kempen "mengkehadapankan" Anwar sebagai Perdana Menteri diperbesarkan di New York dan Washigton DC.

2011 - Anwar dalam satu majlis di University College of London mewakili Al-Gore (Al-Gore Foundation) sebuah foundation yang sangat-sangat pro-Israel.

9.1.2012 - Mahkamah Tinggi membebaskan Anwar daripada tuduhan liwat. Namun Mohd. Saiful Bukhari mengemukakan rayuan.

24.1.2012 - "I support all efforts to protect the security of Israeli " (TWSJ)

5.5.2013 - Anwar dan PR tewas dalam PRU13. Anwar menyalahkan kerajaan Malaysia dengan tuduhan pengundi Bangladesh dan isu Dakwat Kekal.
28 Januari, 2014 - ADUN Kajang meletak jawatan tanpa sebab dan Anwar Ibrahim bercadang memenangi PRK Kajang untuk menjadi Menteri Besar Selangor, sebuah jawatan Ekskutif tertinggi peringkat negeri.

28 Februari, 2014 - Anwar berusaha membatalkan pemilihan Peguam Kanan TS Shafee Abdulah kali ke-3 tetapi gagal.

7 Mac 2014 - Tiga panel hakim Mahkamah Rayuan memutuskan Anwar bersalah dalam kes sodomi-II. Anwar Ibrahim memohon rayuan.

8 Mac 2014 - Tidak sampai 24 jam, tiba-tiba berita yang amat mengejutkan MH 370 dilaporkan hilang.

PERSOALAN BESAR :
1. NGO-NGO di Amerika Syarikat dan sekutunya telah melabur begitu banyak dana, selepas Anwar dibebaskan dari penjara pada 2004-2014.

2. Persoalannya, dengan begitu banyak pelaburan NGO-NGO di Amerika dan sekutunya membina semula imej Anwar, apakah tuntutan penaja-penaja itu selepas Anwar gagal menjadi Perdana Menteri pada 16 September 2008 dan selepas PRU13 pada tahun lepas?

3. Kini dengan keputusan 3 panel Hakim yang memutuskan sebulat suara Anwar bersalah dan dijatuhkan hukuman 5 tahun penjara, apakah Anwar hanya akan berdiam diri dan merelakan dirinya memasuki penjara lagi?

4. Secara peribadi saya ingin ulangi seruan saya sebelum ini, bahawa, "marilah kita rakyat Malaysia bersatu hati melawan kejahatan, kerana dengan izin Allah SWT, kejahatan itu akan tewas". Insyaalah penumpang MH370 mudah-mudahan semuanya akan selamat. Yakinlah dengan Malaysia!