Followers

rantau ku sayang

Thursday, August 4, 2011

Amboi amboi nak kena cili api mulut Wan Azizah ni !!!!!!! Baca kalau nak tahu kenapa ...?

Amboi.., amboiii…, aambooiii….!!!

Bukan main bersiap sedia lagi Wan Azizah seperti begitu yakin beliau akan menggantikan Datin Seri Rosmah Mansor sebagai FLOM – First Lady Of Malaysia..

Mungkin Wan Azizah sudah mula berangan-angan membayangkan dirinya akan bergelar FLOM sebaik sahaja Anwar Ibrahim mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri ke 6 selepas Pilihanraya ke 13 nanti.

Ikuti laporan portal pro Pakatan yang menyiarkan kenyataan Wan Azizah “minta jauhkan” dirinya tidak menjadi seperti Rosmah…;

Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail berkata, rakyat Malaysia tidak akan melihat beliau membeli-belah di luar negara seperti sesetengah isteri para menteri.

Ditanya sekiranya beliau mungkin akan kerap membeli-belah di luar negara sekiranya suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi perdana menteri, Wan Azizah berkata, "minta jauhkanlah saya jadi seperti Rosmah."

Menurut Wan Azizah, beliau sebelum ini pernah melawat luar negara ketika suaminya masih belum dipecat daripada kerajaan BN.

Namun dalam lawatannya itu beliau sekadar melawat muzium seperti kompleks muzium kajian Smithsonian di Amerika Syarikat dan juga Museum of London.

"Saya telah pergi ke luar negara dan bertemu seorang isteri duta (Malaysia) dan dia bertanya saya, 'ke mana Datin Seri mahu kunjungi?'.

"Saya beritahu dia, muzium Smithsonian bagus. Kemudian dia beritahu saya, 'andalah isteri menteri pertama yang ajak saya pergi ke muzium," katanya lagi dalam satu temubual eksklusif dengan Malaysiakini.

Katanya perkara yang sama juga berlaku apabila beliau mengunjungi Museum of London bersama isteri kepada seorang duta Malaysia.

Wan Azizah berkata, isteri duta berkenaan selepas itu memberitahunya bahawa itulah kali pertama beliau berkunjung ke muzium di negara itu.

Beliau berkata demikian ketika ditanya sekiranya beliau akan mengambil sikap yang sama seperti dakwaan-dakwaan yang dilemparkan terhadap Rosmah – terbaru melibatkan dakwaan pembelian sebentuk cincin berharga RM24 juta. Malaysiakini.


Nak kena cili ni mulut Kak Wan.
Kak wan mulot sapa ek bau busuk , mulut Kak Wan ke mulut Rosmah, ingat ke Kak Wan menipu bila kata  Anwar ada bersama Kak Wan dalam isu  Saiful sedangkan Anwar kata dia sedang bermesyuarat, kantoi kat sini kami masih ingat. 

Ha ingat ke Kak Wan kata jam Omega ada kat rumah sampai hari  jam itu tak ada.

3 comments:

 1. Amboi..mulut bau belacan . kdg 2 bau stor kunyit lak...

  ReplyDelete
 2. Kalau dah kulum batang diselaputi kunyit macam mana tak berbau.
  Si Nuar Khong Khek Khuat tak bagi dia duit beli tapi bagi kat Samsidar la.
  Ikan sepat kering cakap bohong beberapa kali kena rakam video. Podah

  ReplyDelete
 3. iyalah tu....tapi ada satu alkisah dari rekod khidmat seorang duta Malaysia di US (LA)...katanya Anwar seorang saja menteri Malaysia(TPM)yg tidak perlu protokol/khidmat dr kedutaan Malaysia sewaktu berada di US.Tiba sahaja di airport sudah ada SOMEBODY datang jemput.Sekarang baru dia fahammm....

  ReplyDelete