Followers

rantau ku sayang

Thursday, August 18, 2011

KES LIWAT ANWAR IBRAHIM: Dari mulut Datuk S. Nalakaruppan...

Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MUIP),Datuk S. Nallakaruppan yakin Anwar Ibrahim sedang mencari helah untuk menangguhkan kes liwat yang dihadapinya meskipun hakim telah mengarahkan beliau memberi keterangan bela diri, Isnin depan.Katanya,tidak mustahil apabila menjelang sahaja tarikh tersebut,ketua pembangkang itu secara tiba-tiba akan jatuh 'sakit' sehingga memerlukan rawatan segera di hospital bagi membolehkan cuti sakit dikeluarkan sekali gus perbicaraan terpaksa ditangguhkan.

Katanya,beliau berani membuat jangkaan tersebut kerana selama tiga tahun kes liwat itu dibawa ke mahkamah,Anwar berulang-kali membuat pelbagai helah sehingga memaksa kes berkenaan ditangguh lebih 50 kali oleh Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah.


"Saya seperti juga seluruh rakyat Malaysia mahu melihat kes ini diselesaikan dengan segera bagi memberi keadilan bukan sahaja kepada Anwar tetapi juga kepada Mohd. Saiful Bukhari Azlan. Namun, mengenali Anwar saya percaya beliau akan cuba bermain helah.Sebab itu sehingga sekarang dia gagal mengemukakan saksi dan alibi bagi kes ini, sebaliknya cuba mengheret Perdana Menteri dan isteri bagi memperdaya rakyat kononnya wujud konspirasi. Tapi bila saya dan beberapa rakan menawarkan diri menjadi saksi tidak pula dipanggil.Kami adalah saksi yang relevan kerana saya sendiri boleh mendedahkan banyak perkara mengenai Anwar di mahkamah. Siapa lagi mangsa Anwar saya boleh nyatakan satu persatu," katanya kepada Utusan Malaysia ketika ditemui di pejabatnya.

Dalam pada itu,Datuk S. Nallakaruppan yang juga bekas sahabat baik Anwar selama 30 tahun berkata,ketua pembangkang itu perlu mengambil peluang daripada keberkatan bulan Ramadan ini untuk menyucikan diri bagi menghadapi kes liwat tersebut dengan penuh rasa tanggungjawab.Tambahnya, dalam usia yang sudah melewati 60-an,ketua pembangkang itu tidak boleh lagi hanya memikirkan tentang kepentingan peribadi, sebaliknya beliau perlu memikirkan tentang masa depan agama,bangsa dan negara yang telah banyak dirosakkannya selama ini.


"Anwar sepatutnya menjadikan peluang membela diri ini bukan sahaja medan membersihkan diri, tetapi untuk menginsafi kembali segala tindak-tanduk yang telah banyak membawa kerosakan kepada negara semata-mata demi bergelar Perdana Menteri," katanya.

Sumber: Badut Rakyat. 
 

2 comments:

 1. The ogy family....

  ReplyDelete
 2. Assalamualaikum, salam 1Malaysia

  saya mewakili pihak mykmu.net ingin menarik perhatian pihak tuan
  bahawasanya...laman web mykmu.net akan mengadakan Majlis Himpunan penulis
  penulis maya (blog Politik shj) bertempat di KL pada 14, 15 Oktober 2011, Insya'Allah ..Perdana
  Menteri Malaysia akan turut menghadiri majlis tersebut… Tempat adalah terhad

  Buat masa ini apa yang boleh saya beritahu penginapan akan disediakan dan voucer minyak pecuma….

  Mohon pada pihak tuan agar menyebarkan berita ini kepada rakan rakan tentang perkara ini....

  Tuan boleh menghubungi saya di email cranell@mykmu.net merangkap
  setiausaha kerja mykmu.net bagi sebarang pertanyaan dan pengesahan.

  jika berminat sila berikan nama, nama blog dan no fon di email tertera diatas untuk pendaftaran dan segala detail mengenai majlis tersebutkan akan disms kepada pihak tuan..

  segala kerjasama pihak tuan amatlah dihargai....

  ReplyDelete