Followers

rantau ku sayang

Monday, December 26, 2011

Isu 'Kebebasan Media' hanya di mulut pemimpin pembangkang saja...

Ada yang bertanya melihat pada pendedahan Dr Hasan tentang Harakah apakah ada jaminan PAS dan pembangkang amnya akan mengotakan kata-katanya mereka tentang 'kebebasan media' yang mereka dok jual di ceramah-ceramah jika dapat tawan Putrajaya.

Lojik akal kata kalau orang yang cukup hebat bercakap tak lekang dengan ayat Al-Quran dan Hadis boleh perlakukan sebegitu kepada pemimpin partinya sendiri - jawabnya sendiri mau ingat.

Kebelakangan ini mereka selalu marah RTM dan media arus perdana langsung tidak bersikap adil dalam laporan mengenai pembangkang.


Soalnya mereka yang selalu mengikuti Harakah,Roket atau Keadilan Daily pernah jumpa tidak sebutir ayat pun yang mereka pernah lapor baik tentang kerajaan.

Tak payah lapor baiklah tetapi sekurang-kurangnya secebis analisa yang adil pun tidak ada.
Kalau mereka menuduh media yang pro kerajaan macam-macam, soalanya apa bezanya mereka.
Melihat pada sikap 'cakap tidak serupa bikin' dan stail mereka sekarang ini senang cakap jawabnya mengigaulah sesiapa yang dibuai mimpi akhbar atau media akan memberi laporan yang menepati 'kebebasan media' jika pembangkang berkuasa.

Kalau media pembangkang bebas dan praktik kebebasan media dalam ertikata sebenar,pernah tidak mereka ambil sebarang langkah ,misalnya nak membedah,menyiasat dan selongkar habis-habisan untuk mendapatkan kebenaran misalnya skandal video seks Anwar?

Belum apa-apa,tanpa toleh kiri kanan...itu sudah dicop fitnah TITIK.

No comments:

Post a Comment