Followers

rantau ku sayang

Saturday, March 9, 2013

Bapa Saiful (Azlan) & Blog Chegubard kata dia Kaki Judi Cuba Lacur Isteri

 

Berikut adalah petikan daripada blog Badrul atau lebih dikenali sebagai “Che'GuBard”.

Badrul Hisham Shahrin atau 'Cikgu Bard' merupakan ahli politik PKR yang telah terpilih sebagai Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Keadilan Rakyat yang termuda sewaktu Kongres Parti Keadilan Rakyat pada Mei 2007. Beliau kini juga merupakan Ketua Cabang Keadilan Rembau. Merupakan ahli politik PKR di Malaysia. Dalam Pilihan Raya Umum Malaysia 2008, beliau bertanding di parlimen Rembau tetapi tewas kepada Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin.

Bapa Saiful kaki judi, pernah cuba melacurkan isteri (klik artikel Chegubard)

Azlan Mohd Lazim (gambar kanan), bapa Saiful berasal dari Janda Baik, Pahang pernah bertugas sebagai General Manager di hotel Merlin Inn di Johor Baharu. Kemudian berhenti kerja kerana dia adalah seorang yang kuat berjudi.

Ibu Saiful, Halina Alif terpaksa melakukan berbagai kerja untuk membantu keluarga, termasuk menjadi pelakon tambahan dalam bebarapa buah filem Melayu dan drama.

Halina memohon cerai daripada Azlan, apabila Azlan cuba memaksa beliau menjual tubuh dan menjadi pelacur. Perceraian berlaku ketika Saiful berumur empat tahun. Azlan kemudiannya menghilangkan diri.

Selepas bercerai, Halina melakukan berbagai kerja dan akhirnya melalui hubungan kerja dengan Pengerusi MCA Terengganu, Datuk Lau, ekonomi Halina kembali stabil dan beliau membeli polisi insuran AIA untuk anak-anak beliau, Saiful dan adiknya Tati.

Halina kemudiannya berkahwin dengan seorang duda bernama Haris.
Halina meninggal beberapa tahun lalu di Hospital Pantai, Kuala Lumpur akibat barah payudara. Ketika itu Saiful menuntut di Uniten.
Kos rawatan perubatan Halina dibiayai melalui polisi insurannya, begitu juga rumah mereka di yang beralamat di No 78, Jalan 7/6, Bandar Utama, Damansara, PJ.

 


KUALA LUMPUR 8 Mac - Blog Suara Pakatan Rakyat hari ini menyatakan terdapat usaha untuk membawa Azlan Mohd. Lazim, bapa kepada Mohd. Saiful Bukhari kembali ke Parti Keadilan Rakyat (PKR) sejak beberapa bulan yang lalu.

Bagaimanapun, dalam laporan sama, portal berkenaan turut memperlihatkan kesangsiannya terhadap keikhlasan Azlan dalam membuat pendedahan yang kononnya anak itu telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu untuk menjatuhkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Lapornya lagi, Azlan pernah mengkhianati Anwar apabila membuat keputusan menyokong penuh anaknya Saiful Bukhari dalam isu ini. Walaupun Azlan adalah penyokong setia PKR sejak mula ditubuhkan.

"Apakah yang mendesak Azlan sehingga membuat pusingan U begitu sekali? Ada dakwaan yang mengatakan Anwar telah membayar sejumlah wang kepada Azlan untuk membuat sidang media tersebut" lapor SuaraPakatanRakyat.

"Perlu diingat, dari segi persepsi masyarakat, kenyataan Saiful ada lebih kredebiliti dibanding dengan kenyataan bapanya, kerana yang mendakwa diliwat ialah dia, bukan Azlan"

"Selain itu, pembabitan Johari Abdul dalam sidang media tersebut juga meragukan kami di suarapakatanrakyat.com. Johari Abdul adalah antara beberapa ahli parlimen PKR yang pernah cuba berpaling tadah dengan berpakat dengan trio Datuk T dalam kes video seks yang didakwa melibatkan Anwar dengan seorang gadis dari China"

Tidak cukup dengan itu, portal itu turut memohon agar semua pemimpin pembangkang berhati-hati dengan kenyataan yang telah dibuat oleh Azlan.


Blog Chegubard pula menyatakan Bapa Saiful kaki judi, pernah cuba melacurkan isteri!
Laporan penuh boleh dibaca di pautan http://chegubard.blogspot.com/2010/05/bapa-saiful-kaki-judi-pernah-cuba.html

Lapor blog Chegubard bahawa Azlan Mohd Lazim, bapa Saiful berasal dari Janda Baik, Pahang pernah bertugas sebagai General Manager di hotel Merlin Inn di Johor Baharu. Kemudian berhenti kerja kerana dia adalah seorang yang kuat berjudi.

Ibu Saiful, Halina Alif terpaksa melakukan berbagai kerja untuk membantu keluarga, termasuk menjadi pelakon tambahan dalam bebarapa buah filem Melayu dan drama.
Halina memohon cerai daripada Azlan, apabila Azlan cuba memaksa beliau menjual tubuh dan menjadi pelacur. Perceraian berlaku ketika Saiful berumur empat tahun. Azlan kemudiannya menghilangkan diri.
sumber

No comments:

Post a Comment