Followers

rantau ku sayang

Saturday, March 30, 2013

DAP menganggap kaum India adalah kaum yang paling hina yang boleh dibeli dan ahli India mereka bangkit menentang !

Kalau orang Melayu masih tak sedarkan diri lagi masih tak nampak permainan politik DAP , tak tahu lah. Mereka ini hanya mementingkan bangsa mereka sahaja. Parti ini sememangnya adalah sebuah parti rasis tetapi hanya bijak berjanji untuk memujuk kaum lain untuk kepentingan parti mereka.
Mereka memandang rendah bangsa bangsa lain dan kini mereka berjaya bersatu dan menjadi teguh kerana perpecahan bngsa lain khususnya perpecahan bangsa Melayu. Mereka ini sebagai batu api memperkudakan PAS dan PKR untuk memecah belahkan bangsa Melayu dan apabila Melayu berpeca kuasa mereka bertambah teguh dan mereka menjadi keras kepala. 
Bagi mereka kaum India  , adalah satu kaum yang boleh dibeli. Hina sungguh kaum ini di mata mereka. Baru baru ini ahli mereka sendiri membidas  Pengerusi DAP , Datuk Ngreh Koo Ham yang menganggap kaum India sebagai kaum yang boleh dibeli.
Baca laporan utusan malaysia.
Perbuatan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham yang menggambarkan undi masyarakat India mampu dibeli dengan hanya sogokan wang serta arak terus mendapat kecaman daripada ahli parti itu sendiri. 

Naib Pengerusi DAP Cawangan Ladang Paroi, Negeri Sembilan, David Dass Aseerpatham berkata, masyarakat India terutama ahli DAP menganggap kata-kata Koo Ham itu satu penghinaan yang besar terhadap mereka.
Menurut David Dass, sikap berdiam diri Koo Ham berhubung kenyataan penghinaan itu boleh dianggap sebagai pengakuan beliau memandang rendah kaum India.

“Kami tidak boleh lupa kata-kata Ngeh Koo Ham itu dan kaum India termasuk ahli-ahli DAP sendiri menganggap ia sebagai satu penghinaan yang besar terhadap kami," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Yang turut hadir, Pengerusi DAP Cawangan Taman Desa Dahlia, Richard Francis dan Setiausaha cawangan berkenaan, S. Karthiyaini.

Koo Ham melalui laman Twitternya baru-baru ini mengeluarkan kenyataan berbunyi: For too long Beruas Indians hv been cheated for their votes by BN's sarees, Milo, mutton curry & beers (Sejak sekian lama, undi masyarakat India di Beruas telah ditipu dengan pakaian sari BN, Milo, kari kambing dan bir).

David Dass turut membidas pemimpin tertinggi DAP terutama daripada kaum India yang mengambil sikap berdiam diri terhadap kelakuan Koo Ham itu.

“Dahulu mereka begitu lantang dalam isu novel Interlok sehingga membawa isu itu ke persidangan Parlimen sedangkan hanya ada satu perkataan dalam novel itu yang dianggap menghina kaum India.

“Sebaliknya, dalam isu Koo Ham ini, ia jauh lebih menghina kaum India tetapi pemimpin DAP diam membisu seribu bahasa," jelas beliau.

Sehubungan itu, David Dass mendesak Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dan bapanya, Lim Kit Siang supaya jangan bersikap memilih bulu dengan bertindak terhadap Koo Ham.

Beliau juga menyeru rakyat supaya bangkit dan sedar mengenai kelakuan orang yang dianggap sebagai pemimpin mereka. 

‘Tanya pada diri sendiri, adakah calon seperti ini yang hendak kita pilih untuk mewakili kita?" soalnya. - UTUSAN

No comments:

Post a Comment