Followers

rantau ku sayang

Thursday, July 21, 2011

BUKTI DAP TAHU TEOH BENG HOCK BUNUH DIRI.

Bunuh diri: Ibu Beng Hock tolak keputusan suruhanjaya

ALOR GAJAH 21 Julai – Ibu kepada mendiang Teoh Beng Hock, menolak hasil siasatan dan keputusan Suruhanjaya Diraja Menyiasat Kematian Teoh Beng Hock, bahawa kematian anaknya berpunca daripada bunuh diri. 
Suruhanjaya siasatan terdiri daripada lima anggota diketuai seorang Hakim Mahkamah Persekutuan telah menjalankan prosiding siasatan selama 50 hari dan memanggil 70 saksi.

Teng Huw Hoi, 58, berkata, beliau tetap yakin bahawa Beng Hock tidak membunuh diri atas alasan anaknya itu seorang yang baik.

"Saya seorang ibu, saya tidak boleh terima anak saya mati bunuh diri,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya di sini, hari ini.

Huw Hoi yang enggan mengulas lanjut, sebaliknya menyerahkan kepada pihak peguam untuk mengeluarkan kenyataan.

Katanya, beliau dan suaminya Teoh Leong Hwee serta anggota keluarga lain akan ke Kuala Lumpur pada petang ini untuk menemui peguam mereka. 

Tak mungkin mereka akan menerima. Pembangkang pasti tidak akan menerima keputusan suruhanjaya bebas berkenaan. Terima atau tidak keputusan tetap diumumkan.
DAP sebenarnya telah maklum lebih awal dan telah memanggil ceramah di ibu pejabat mereka pada 14 hb yang lalu dan teleh membina satu FB bagi menabur fitnah terhadap kerajaan dan menolak isu  keputusan ini.

Ini bererti mereka sebenarnya sudah tahu dan mengharapkan keputusan ini akan diumumkan. Mereka sudah tahu  bahawa TBH membunuh diri.

1 comment:

 1. Dah letih dengan Kes TBH nih..
  Jadi isu politik jer lebih
  sudah2 la tu..banyak keje lain kita nak buat

  Buat ahli keluarga TBH, terima je lah..

  Nak cakap Qada dan Qadar allah diorang ni bukan islam..so nak kata macam mana lagi

  ReplyDelete