Followers

rantau ku sayang

Wednesday, January 16, 2013

Hina Islam : Mudahnya Patrick Teoh Minta Maaf - Nurul Izzah & PKR Tutup Mata?


Kurang ajar!

Sejak Pakatan Rakyat menang di empat negeri dalam Pilihan Raya Umum yang lalu, kesucian Islam semakin dipijak-pijak oleh golongan-golongan chauvanist cina. Belum reda dengan tindakan Guan Eng menggesa kerajaan membenarkan Kristian menggunakan kalimah Allah.

Kita dikejutkan lagi dengan tindakan kurang ajar Patrick Teoh menerusi status di Facebook miliknya yang menghina agama Islam ekoran tindakan kerajaan PAS Kedah mengeluarkan  garis panduan menghalang wanita dari melakukan persembahan sempena menyambut Tahun Baru Cina yang dikecam oleh DAP.


Perbuatan kurang ajar Patrick Teoh  mendapat reaksi Dato AC Mizal  yang menganggap Patrick Teoh kurang ajar dan biadap serta majoriti pemilik akaun Twitter yang beragama Islam kerana ia benar-benar mencabar kesucian Islam.Malangnya di sebalik perbuatan kurang ajar Patrick Teoh yang dikecam pelbagai pihak, tiada kelibat pemimpin Pakatan Rakyat yang selalu bekerjasama dengan Patrick Teoh dalam program anjuran mereka seperti Nurul Izzah.

Nurul Izzah antara pemimpin PKR yang mengenali Patrick Teoh di mana Jun 2012  Patrick telah mewawanca pasangan Nurul dan Hannah bagi rancangan temubual media Internet yang berjudul ‘The Role Played by Young People and Women in Malaysian Politics’.Selepas itu Patrick Teoh dan Nurul Izzah bertemu lagi dalam majlis 'SJ Election Fundraising Dinner' anjuran Hannah Yeoh  dan DAP Subang Jaya yang turut dihadiri oleh YB Khalid Samad.
Jika artis seperti Dato AC Mizal berani balun Patrick Teoh tanpa kompromi, bagaimana dengan pemimpin-pemimpin Islam dalam pakatan Rakyat yang selalu bekerjasama dengan Patrick Teoh?

Di mana suara pemimpin Pakatan Rakyat tatkala rakan mereka menghina Islam secara terang-terangan?

Inilah yang berlaku dek kerana kegilaan Pakatan Rakyat memperjuangkan hak kebebasan bersuara dan hak beragama. Makin hari Islam semakin dipijak-pijak oleh bukan Islam yang kini semakin besar kepala.

Tetapi seperti biasa, setelah mengguris hati umat Islam - puak-puak chauvanist cina ini mudah sahaja memohon maaf.

Nak maafkan ke?

Ini bukan kali pertama geng atau kroni Pakatan Rakyat hina Islam, dulu Manoharam hina doa umat Islam ke tandas. [SINI]

Sampai bila kita hendak lihat kesucian agama kita dipijak-pijak puak kafir DAP yang disokong oleh PKR dan PAS?

Tolak Pakatan Rakyat PRU13!

No comments:

Post a Comment