Followers

rantau ku sayang

Tuesday, May 14, 2013

Now Everyone Can BOIKOT !!!

Agaknya mungkin puak ni lupa kot sapa sebenarnya yang membantu mereka untuk berada di tahap sekarang.MMI cukup pantang dengan puak-puak yang tak reti berterima kasih ni apatah lagi kalau yang musibat tu orang melayu sendiri.
Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) AirAsia X, Azran Osman-Rani diingatkan tidak bongkak sehingga tergamak mengkritik perjuangan Utusan Malaysia dalam memartabat maruah kaum Melayu.
Pemangku Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Abdul Rahman Bakar berkata, tindakan itu memperlihat seolah-olah Azran lupa tanpa kuasa orang Melayu seperti yang diperjuang Utusan Malaysia, beliau mungkin tidak mampu memegang jawatan seperti hari ini.
Malah, Abdul Rahman turut menyifatkan ahli korporat Melayu baharu itu bukan sahaja angkuh tetapi menafikan hakikat kedudukannya diperoleh hasil perjuangan pemimpin Melayu yang mempunyai kuasa politik.
"Tidakkah Azran terfikir lesen yang dikeluarkan kerajaan kepada Air Asia adalah kerana pada peringkat awalnya syarikat penerbangan itu dimiliki orang Melayu?
"Dia menuduh kerana fikiran sempit Perkasa menyebabkan orang Melayu ketinggalan, tetapi tidakkah dia tahu dengan kuasa politik di tangan orang Melayu sahaja segala agenda dan kepentingan Melayu dapat direalisasikan sehingga kita mampu memiliki syarikat penerbangan yang sama sekali tidak terfikir boleh berlaku?" katanya dalam kenyataan di sini hari ini.
Azran menerusi akaun Twitter serta Facebook miliknya baru-baru ini memperlekeh Perkasa dengan menuduh fikiran sempit pertubuhan itu menyebabkan orang Melayu ketinggalan.
Ahli korporat baharu itu juga secara terbuka menyatakan perasaan meluatnya terhadap akhbar Utusan Malaysia yang dilabelkan sebagai rasis kerana menyiarkan artikel di muka hadapan bertajuk 'Apa lagi Cina mahu?' pada 7 Mei lalu.
Abdul Rahman berkata, perjuangan Perkasa mempertahan kuasa politik Melayu bertujuan membela nasib dan hak-hak kaum itu serta menyedarkan kumpulan liberal Melayu mereka sedang diperkuda pihak tertentu.
Tambah beliau, Perkasa sentiasa memperjuang supaya profesional Melayu mendapat tempat dalam syarikat milik kerajaan (GLC) dan sangat berbangga dengan kejayaan anak Melayu seperti Azran.
"Walau bagaimanapun, melihat kepada sikap sebenar Azran, tidak hairanlah ramai juruterbang Melayu mengadu kepada Perkasa kesukaran mendapat tempat di syarikat penerbangan AirAsia itu.
"Ingatlah, sekali hilang kuasa politik Melayu, maka hilanglah kedudukan Azran dan jangan bermimpi jawatan itu akan kekal sama ada kepadanya atau mana-mana orang Melayu selepas itu," katanya.
Dalam perkembangan sama, Abdul Rahman mengingatkan Azran tidak sesekali 'menyentuh' Utusan Malaysia kerana akhbar itu merupakan satu-satunya wadah mempertahan hak orang Melayu dan bumiputera di negara ini.
"Bagi kami, usik Utusan Malaysia bermakna usik Perkasa. Marilah berjumpa kami dan lihat sendiri apa yang ditulis akhbar-akhbar Cina. Saya pasti Azran akan tahu siapa yang rasis," katanya.
Dalam masa sama, Abdul Rahman menuntut penjelasan Pengerusi Air- Asia X, Tan Sri Rafidah Aziz berhubung tindakan Azran menarik balik iklan syarikat itu di Utusan Malaysia yang disifatkan sebagai membunuh kepentingan orang Melayu.sumber 
Orang Melayu ka si Azran ni bro ?? Rasanya orang Melayu tak buat benda-benda macam kat atas tu !! MMI cari dalam internet ja..Susah apa boikot ja Air Asia tu senang cita...
Psst baru plan nak terbang dengan Air Asia pi bercuti sekejap CANCEL sebab mamat musibat cakap pandai ni !!

No comments:

Post a Comment