Followers

rantau ku sayang

Sunday, April 7, 2013

Manifesto BN.....kadar BR1M akan naik cara berperingkat sampai RM1,200


brim1xxManifesto Barisan Nasional yang dilancar oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Sabtu malam pasti menjadi satu harapan yang mengembirakan golongan bependapatan rendah yang menerima Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M).

Kalau sebelum ini dua kali menerima RM500 dari BR1M...kini mereka dapat membayangkan pada satu hari nanti kadar itu akan sampai RM1,200.

Cadangan untuk terus bagi BR1M dan tambah kadarnya secara berperingkat hingga tahap RM1,200 adalah salah satu janji yang terkandong dalam manifesto  itu yang Najib sifatkan satu aku janji BN...yang berbeza dengan manifesto pembangkang.

Manifesto bertemakan 'Menepati Janji Membawa Harapan' yang mengandongi 17 pekara asas itu dilancarkan dalam suasana penuh warna warni dan bersemangat di Stadium Putra Bukit Jalil.

brim2xx

Najib menegaskan BR1M bukan bertujuan untuk beli undi sebaliknya untuk membantu golongan yang berpendapatan RM3,000 ke bawah.


Di bawah aku janji manifesto BN itu juga akan turut mengembirakan golongan bujang yang kini menerima RM250 BR1M.

Sasaran BN ialah tambah kadarnya cara berperingkat hingga ke tahap RM600.
Dalam pada itu Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) dinaikkan daripada RM100 kepada RM300 manakala bantuan persekolahan kepada RM150.

Sebanyak 1 juta rumah mampu milik akan dibina dalam tempoh lima tahun.
Harga kereta pula akan diturunkan antara 20 hingga 30 peratus.BERITA LANJUT AKAN MENYUSUL - OLEH HELME HANAFI

No comments:

Post a Comment