Followers

rantau ku sayang

Saturday, October 25, 2014

Kenapa Jumpa Wakil Negara Asing Jika Rakyat Hakim negara?


Bila betul serigala datang orang sudah tidak mempercayai lagi.Demo BERSIH, Demo Bangla, Demo Black out , semua nya tidak perlu kerana tidak ujud pun , tapi saje Anwar mahu lihat betapa ramai peminat nya, lagi pun saje mahu huru hara kan negara. Kini sedikit saje rakyat layan kehendak demo liwat nya. Kesian juga Bng NonKenapa Jumpa Wakil Negara Asing Jika Rakyat Hakim negara?

Anwar sudah mula tindakan menghasut wakil kedutaan asing. Perkara sebegini jika diberitahu kepada oranag jalanan yang amat memuja Anwar , perkara pertama mereka akan kata ada lah fitnah.
Itu sudah lumrah kerana jika Anwar buat benda begini amat jarang dia beritahu orang bawahan nya. Sama seperti lepas PRU negeri Sarawak dulu, tak sempat cecah kaki di Kl terus saje ke luar negara , terpinga pinga kawan rapat dan kepimpinan PKR yang lain yang tidak diberitahu.


Tapi pada yang sudah kenal rapat dengan Anwar, ia nya seolah olah melapor diri kepda "Boss" besar akan kegagalan misi rampas Sarawak.Ia sama juga dengan hal ke negara Turkey. Kenapa Turkey dan bukan Amerika? kerana di situ lah batu loncatan ke negara tertentu dalam jarak dekat dan cepat.
Semalam dikata kan Anwar berjumpa dengan "hakim" baru nya setelah hanya berapa kerat sahaja rakyat yang mahu jadi hakim kepada maksiat nya.

Anwar cuba pancing wakil negara lain terutama nya negara kuasa besar melobi berkenaan diri nya bakal di penjara.Mengenali Anwar, dia hanya akan bercerita bab bab politik sahaja dan betapa dia di zalimi , selain itu memberi tahu kepada wakil negara tertentu betapa penting nya mempertahan kan dia kerana dia mahu membantu mereka mencapai kehendak dan hasrat mereka.Mungkin kali ini pembantu Anwar sudah memberi khabar bahawa rakyat sudah letih dan tidak mahu lagi terbabit dalam siri penipuan isu peribadi nya.

 Selain itu setelah memijak kepala PAS banyak kali maka ahli Islam PAS sudah mual dan jemu dengan Anwar, jika ada yang datang pun ahli PAS Syiah dan Anwarinas , ia itu ahli PKR yang berpura pura sokong PAS.Satu perkara yang Anwar amat lupa ada lah Allah. Yakini bahawa Allah boleh menjadi hakim nya dan selama ini pun Allah yang menguruskan.Jika Anwar ini mendalami agama sudah pasti dia akan mohon ke Haji dan buat umrah beberapa kali demi mahu bantuan Allah, tapi yang rapat pada nya tahu kenapa dia tidak berbuat begitu.

Imej tidak Islamik amat penting kepada Anwar, sama seperti Khalid Samad , Mat Sabu dan beberapa orang lagi.Imej Islamik bakal mencedera kan hati orang kafir yang tahu Anwar tidak berapa Islam dan perjuanga kehendak agama Kristian dan yang liberal. Jadi imej pergi ke umrah dan haji bakal merobek kan semua kepercayaan pengundi dan penyokong bukan Islam nya.Pada penyokong Islam Anwar tidak perlu ambil hati kerana mereka sokong Anwar secara pukal dan menyondol. Bahkan sudah di tanam kebencian sekian lama lalu kewarasan sudah tidak ada lagi.

Kini terlalu nyata , tanpa penyokong Islam PAS yang bukan Syiah/PASMA, Anwar tidak ada penyokong jalan raya, siri Rakyat Hakim Negara nya hanya di lakon kan 10 sehingga 30 orang sahaja.Ada ah ini hari hari terakhir seorang pensandiwara?

 Bak kata orang putih Curtain down untuk Anwar, wayang sudah sampai ke penghujung.Jika tiba tiba Anwar bebas dan hakim over rule penghakiman yang lalu, semua rakyat sudah boleh meneka akan tekanan dan ugutan ekonomi kepada negara sudah berjaya dia laksana kan dan bukan kerana dia tidak bersalah.Beruang BIRUKenapa Jumpa Wakil Negara Asing Jika Rakyat Hakim negara?

Anwar sudah mula tindakan menghasut wakil kedutaan asing. Perkara sebegini jika diberitahu kepada oranag jalanan yang amat memuja Anwar , perkara pertama mereka akan kata ada lah fitnah.Itu sudah lumrah kerana jika Anwar buat benda begini amat jarang dia beritahu orang bawahan nya. Sama seperti lepas PRU negeri Sarawak dulu, tak sempat cecah kaki di Kl terus saje ke luar negara , terpinga pinga kawan rapat dan kepimpinan PKR yang lain yang tidak diberitahu.

Tapi pada yang sudah kenal rapat dengan Anwar, ia nya seolah olah melapor diri kepda "Boss" besar akan kegagalan misi rampas Sarawak.Ia sama juga dengan hal ke negara Turkey. Kenapa Turkey dan bukan Amerika? kerana di situ lah batu loncatan ke negara tertentu dalam jarak dekat dan cepat.
Semalam dikata kan Anwar berjumpa dengan "hakim" baru nya setelah hanya berapa kerat sahaja rakyat yang mahu jadi hakim kepada maksiat nya.Anwar cuba pancing wakil negara lain terutama nya negara kuasa besar melobi berkenaan diri nya bakal di penjara.

Mengenali Anwar, dia hanya akan bercerita bab bab politik sahaja dan betapa dia di zalimi , selain itu memberi tahu kepada wakil negara tertentu betapa penting nya mempertahan kan dia kerana dia mahu membantu mereka mencapai kehendak dan hasrat mereka.Mungkin kali ini pembantu Anwar sudah memberi khabar bahawa rakyat sudah letih dan tidak mahu lagi terbabit dalam siri penipuan isu peribadi nya.

Selain itu setelah memijak kepala PAS banyak kali maka ahli Islam PAS sudah mual dan jemu dengan Anwar, jika ada yang datang pun ahli PAS Syiah dan Anwarinas , ia itu ahli PKR yang berpura pura sokong PAS.Satu perkara yang Anwar amat lupa ada lah Allah. Yakini bahawa Allah boleh menjadi hakim nya dan selama ini pun Allah yang menguruskan.

Jika Anwar ini mendalami agama sudah pasti dia akan mohon ke Haji dan buat umrah beberapa kali demi mahu bantuan Allah, tapi yang rapat pada nya tahu kenapa dia tidak berbuat begitu.Imej tidak Islamik amat penting kepada Anwar, sama seperti Khalid Samad , Mat Sabu dan beberapa orang lagi.

Imej Islamik bakal mencedera kan hati orang kafir yang tahu Anwar tidak berapa Islam dan perjuanga kehendak agama Kristian dan yang liberal. Jadi imej pergi ke umrah dan haji bakal merobek kan semua kepercayaan pengundi dan penyokong bukan Islam nya.Pada penyokong Islam Anwar tidak perlu ambil hati kerana mereka sokong Anwar secara pukal dan menyondol. Bahkan sudah di tanam kebencian sekian lama lalu kewarasan sudah tidak ada lagi.

Kini terlalu nyata , tanpa penyokong Islam PAS yang bukan Syiah/PASMA, Anwar tidak ada penyokong jalan raya, siri Rakyat Hakim Negara nya hanya di lakon kan 10 sehingga 30 orang sahaja.

Ada ah ini hari hari terakhir seorang pensandiwara?Bak kata orang putih Curtain down untuk Anwar, wayang sudah sampai ke penghujung.

Jika tiba tiba Anwar bebas dan hakim over rule penghakiman yang lalu, semua rakyat sudah boleh meneka akan tekanan dan ugutan ekonomi kepada negara sudah berjaya dia laksana kan dan bukan kerana dia tidak bersalah. 

No comments:

Post a Comment