Followers

rantau ku sayang

Saturday, June 28, 2014

ANWAR UBAH TAGLINE KEPADA PARTI REFORKERUSI

Laman sosial pro PKR, ‘Archidea Cronixx’ (aq) mencadangkan parti menukar slogan ‘Reformasi’ kepada ‘Reforkerusi’ memandangkan insiden membaling kerusi sangat sinonim dengan pemilihan parti itu.

“Boleh aq tukaq tagline REFORMASI ke REFOKERUSI untuk KEADILAN ?,” kata ‘aq,’ laman sosial yang dilihat cenderung membela Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.
Selain mencadangkan penukaran slogan, ‘aq’ turut memberitahu PKR sedang cuba untuk mengesan identitinya kerana membuat beberapa pendedahan apa yang sedang berlaku dalam parti sejak mutakhir ini.

Petikan dari laman sosial ‘Archidea Cronixx’ seperti berikut :

‘KENALPASTI’ ARCHIDEA CRONIXX ?

Sejak lewat mlm td aq terima mesej2 whatsapp dan panggilan rakan2 seperjuangan yg memberikan info bahawa aq sedang “dikenalpasti” oleh pimpinan Keadilan terutamanya DS Anwar Ibrahim, mengapa ya ?
Adakah kerana hanya ”posting” aq di FB inikah yang menyebabkan DS ingin ”kenalpasti” aq yang marhein nie ?

Atau..

Adakah dengan arahan untuk “kenalpasti” aq ini maka aq perlu menghentikan segala ”posting” kebobrokan dalaman KeADILan terutamanya dalam Pemilihan Parti 2014 ?

Sekiranya DS fikir aq akan ”tunduk” itu adalah satu kesilapan besar, semangat aq lahir kerana DS adalah idola & inspirasi aq selama bertahun lamanya sehingga mlm aq dan pejuang marhein digelar sbg ”pengkhianat” semata-mata kerana meluahkan ketidakpuasan hati melalui serahan memorendum.

Ertkata ”Lawan Tetappppp Lawan” sudah sebati dalam diri aq dan adakah kerana pimpinan menuju kearah kehancuran maka aq perlu ”diamkan” diri ?

HIPOKRIT DALAM PKR ?
Presiden Parti keADILan Rakyat pun bersikap “HIPOKRIT” ???

Mana tidaknya pada mesyuarat biro politik pada 27 Mei 2014 yang lalu jelas saudara Malik Husin “mencampakkan” sampul surat berisi wang RM3000 di atas meja dan menjelaskan beliau telah di sogok dengan wang tersebut dari pejabat Timbalan Presiden..

Siapakah Timbalan Presiden yang disebutkan beliau ?

Beliau sebagai berkata sanggup menerima cacian dan maki hamun dalam mempertahankan parti tetapi tidak akan sanggup menerima rasuah !!!

Sambil menunding kepada YB Xavier “…please tell your boss saya ada maruah dan prinsip”…

Presiden sebagai pengerusi mesyuarat dan Ketua Umum juga berada pada mesyuarat tersebut dalam…

Bukti jelas tatapi apa tindakannyang telah diambil ???
Senyap dan minta semua Ajk jangan memanjangkan kejadian tersebut diluar..

Ini kah kepimpinan yang perlu kita sanjung?

Ahli biasa dibuat macam hamba abdi…

Pemimpin berkongsi buat kejahatan.. 

No comments:

Post a Comment