Followers

rantau ku sayang

Wednesday, June 25, 2014

WARDINA DAH BACA KE BERITA NI?

Jika semalam kita dikejutkan dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Si Wardina tu mengenai insiden malang yang menimpa adik Muhammad Firdaus Dullah.

Dalam kenyataan yang dibuat oleh Si Wardina tu, jelas dia main ikut suka hati dia je nak hentam pihak Kerajaan yang didakwa mengabaikan nasib golongan OKU.

Malah, Si Wardina tu siap buat pulak perbandingan Malaysia dengan Australia yang dikatakan jauh lebih prihatin terhadap golongan sedemikian.Kata Si Wardina tu, di Australia rakyatnya siap diberi cuti dan elaun tambahan jika mempunyai anak yang kurang upaya. Tidak seperti di Malaysia yang mengabaikan mereka.

Tapi, pernah tak Si Wardina tu terfikir mengenai ibu kepada adik Muhammad Firdaus tu secara peribadi? Dia dah pergi berjumpa ke dengan ibu kepada adik Muhammad Firdaus tu?

Sudahkah Si Wardina tu mengenal siapa ibu kepada adik Muhammad Firdaus tu sehingga dia boleh keluarkan kenyataan sedemikian terhadap pihak Kerajaan?

Soalnya, pernah ke ibu kepada adik Muhammad Firdaus tu membuat sebarang laporan atau memohon bantuan dari pihak Kerajaan bagi membantu anak dia yang cacat?

Nah!!! Itu persoalan yang perlu dijawab sendiri oleh Si Wardina tu sebelum dia terfikir nak buat status dalam laman media sosial dan menyalahkan pihak Kerajaan.

HAKIKATnya, ibu adik Muhammad Firdaus tu sendiri malu dengan keadaan anak dia. Maka sebab itu dia tak pergi mintak bantuan dengan orang lain.

Malah, dengan pihak majikan dia pun dia tak pernah mengadu mengenai masalah yang dihadapinya. Maka sebab itu pihak majikan dia pun rasa terkejut bila dengar berita tu.Hah! Sekarang cuba Si Wardina tu guna kepala otak dia sikit. Bagi peluang supaya sel - sel otak dia untuk berkembang dan fikirkan mengenai perkara tersebut.

Sekiranya, ibu kepada adik Muhammad Firdaus tu ada buat laporan dan mengadu kepada pihak pengurusan syarikat tempat dia bekerja, dah tentu - tentu mereka akan membantu.

Bukannya macam Si Wardina tu. Adik Muhammad Firdaus tu pun dia tak jumpa lagi. Pun dia masih ada hati nak menyalahkan pihak Kerajaan. Kalau setakat pandai buat komen dalam laman media sosial je, baik tak payah!!! Buat mengabihkan masa je!!!

No comments:

Post a Comment