Followers

rantau ku sayang

Saturday, June 14, 2014

HOT!! Kedah Nak Buat Internation Airport Apahal @cmLimGuanEng Pulak Meroyan?? @MukhrizMahathir #HanyaDiKedahKecoh hari ni Kedah nak buat airport baru.. airport international. Baru Dato Seri Mukhriz buka mulut sikit, dah kecoh satu Malaysia. Rilekk.. sabar..

Ds Mukhriz baru cadang nak bina international airport kat Kulim, lebih kurang katanya disekitar kawasan Sidam. Ada sebab beliau bagi cadangan tu.

Sebenarnya, baguslahh cadangan tu.. sebab Sidam kawasan jauh dari bandar dan ekonomi dikawasan tu agak perlahan kerana tak ada sumber yang boleh dijana selain dari pertanian.

Bila ada airport kat sana, kawasan sekitar situ boleh membangun dan ekonomi disekitar kawasan berkenaan akan terkena tempiasnya. 

Satu perancangan yang bijak. International airport tu akan jadi hub penerbangan antarabangsa dikawasan utara. Bukan saja dari Kedah, malah Penang darat dan utara Perak juga boleh mengunakannya.

Kulim Hi-Tech pun akan jadi lebih maju. Sebab jalan masuk antarabangsa, berdekatan. Tak perlu nak seberang jambatan lagi dah.

Mc sokong penuh cadangan ini malah harap cadangan Ds Mukhriz ini akan direstui oleh kerajaan pusat.

Pada Ds PM yang disayangi.. jangan berfikir lebih-lebih.. sila tunaikan janji.

Tapi bila Kedah nak buat airport, negeri jiran yang lambang roket tu bising.. sibuk plak..

Tiba-tiba cakap tak sesuai??

Wei apek!! Lu sapa??
Gila si apek senget ni..

Apahal si Guan Eng pulak nak meroyan? Kedah nak buat airport, lu apahal nak sibuk? Guna duit lu ke Guan Eng? Lu jaga Penang sudahh..jangan sibuk negeri orang.

Nak minum air pun minta sedekah sama Kedah, lagi nak bising?


Cili Api:
Pergi mampus sama itu Guan Eng..

No comments:

Post a Comment