Followers

rantau ku sayang

Wednesday, June 25, 2014

KHALID 'G' JANGAN JADI LIDAH PEMBELIT!!!


Seperti yang telah kita dedahkan sebelum ini, tindakan Si Khalid Samad ni jelas menimbulkan persoalan dikalangan penyokong - penyokong PAS sendiri.

Laman sosial pro ulama PAS, El Haraki mempertikai kenyataan Khalid Samad yang lantang bersuara mendesak pemecatan Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor

Jelasnya, pendirian PAS melalui kenyataan Presiden sebelum daripada ini telah mengeluarkan kenyataan rasmi bersetuju Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor.
 “Begitu juga dengan kenyataan rasmi PAS Selangor melalui PJ Selangor yang menafikan bahawa menolak TSKI. Oleh itu, Khalid Samad ini jadi lidah bagi siapa?,” soalnya.
Ia merujuk kenyataan Khalid Samad pada 20 Jun lalu yang mendesak Pakatan Haramjadah tu agar segera berbincang untuk mencari pengganti Khalid Ibrahim sebagai MB.

Kata Si Khalid Samad tu, PKR sendiri pun menolak kepimpinan Khalid Ibrahim. Maka itu membuktikan bahawa Si Khalid Ibrahim tu memang mempunyai masalah.

Mengulas lanjut mengenai kenyataan tersebut, El Haraki berpendapat bahawa pendirian Si Khalid Samad itu jelas telah membelakangi pendirian parti.
 “Mengikut Perlembagaan PAS, hanya Presiden, Setiausaha Agung dan Ketua Penerangan yang boleh mengeluarkan kenyataan rasmi parti.

“Maka ahli dan pimpinan pula wajib mengikuti kenyataan rasmi tersebut. Dalam isu Tan Sri Khalid Ibrahim, pendirian rasmi PAS masih menyokong TSKI sebagai MB Selangor.

“Yang menyedihkan, YB Khalid Samad mengeluarkan kenyataan di dalam Sinar Harian bertarikh 20 Jun 2014 bahawa beliau bersetuju PR memilih MB lain selain TSKI. Kenyataan ini jelas bercanggah dengan pendirian rasmi parti,”katanya.
Persoalannya, masih layak lagi ke Si Khalid Samad ni nak duduk dalam PAS dan menjadi pemimpin bagi parti tersebut? Atau dia sendiri perlu diambil tindakan yang sewajarnya?

Jika dulu dia boleh buat desakan agar PAS Pusat agar memecat keahlian Hassan Ali dengan alasan 'Membelakangkan Perjuangan PAS', kenapa tidak dia dikenakan tindakan yang sama?

Sepatutnya PAS perlu bertindak tegas dan buang je Si Khalid Samad ni dari menjadi ahli parti. Buang masa je simpan orang macam dia. Bukannya mendatangkan faedah pun. Setakat pandai menyusahkan orang je kerjanya, baik tak payah!!!

No comments:

Post a Comment