Followers

rantau ku sayang

Sunday, June 1, 2014

DAPigs KALAH, ANWAR KENA MAKI!!!


"Jika perlu bertindak hadapi mereka yang merasuah membeli undi, pasti akan aku lakukan. Aku Malek Hussin. I will fight you!

"Memang sial siapa jua yang menabur duit beli undi nak jadi pemimpin. Kalau dia menang, jenis ini akan jadi makhluk perosak penipu rakyat."

Demikian kenyataan Ahli Jawatankuasa Panel Bantahan, Abd Malek Husin terhadap Pemilihan PKR yang dilaporkan berlaku kekecohan sebelum ini.

Selain itu, Abd Malek juga berterusan mengutuk sikap segelintir pemimpin dan ahli PKR yang gagal memahami maksud keadilan yang sebenar seperti yang diperjuangkan mereka.

Menurut Abd Malek, sepanjang mengendalikan proses pendengaran bantahan, kebanyakan yang terlibat hanya membuat tuduhan liar tanpa mengemukakan bukti kukuh.

"Cakap bergegar bicarakan keadilan. Tapi bila kena batang hidung sendiri? Mana keadilan? Jangan cakap sahaja. Buktikan!

"Mengadu menuduh seseorang senang, tapi mesti buktikan dengan asas yang kukuh lagi berfakta. Lebih penting mesti beri peluang orang lain bela diri."

Tegas Abd Malek, beliau akan memastikan proses pemilihan PKR dilaksanakan dengan telus dan akan mengambil tindakan tanpa mengira jawatan atau kedudukan pelaku yang didapati bersalah.

"Bila aku adili kes dalam pendengaran, aku tak kisah siapa depan aku. Peduli apa aku dia YB, Exco apa bala. Kalau tak betul, tetap tak betul.

"Fedap (fed up) betul dengan manusia jenis kemaruk. Dia sahaja yang putih seputih-putihnya. Lawannya hitam sehitam - hitamnya. Macamlah kita tak tahu kisah sebenar!"

Cili Api: Heh! Baru dia tau ke yang pemimpin dalam PKR tu semuanya Sial belaka? Orang lain dah lama tau Malek oi!!! Nampak sangat la dia yang dah ketinggalan zaman!!!

No comments:

Post a Comment