Followers

rantau ku sayang

Monday, June 2, 2014

OSTAZAH PENING AJAR ANAK DEDAHKAN RAHSIA BEKAS SUAMI???


Pergolakan rumah tangga Abby Abadi dan suaminya, Noor Farhan Che Bakar bukan lagi rahsia apabila pasangan ini telah membawa kes mereka ke Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, baru-baru ini.

Hakim Syarie telah menangguhkan kes pasangan ini sehingga 11 Jun depan sebelum memerintahkan Abby memfailkan satu lagi permohonan bagi mengesahkan terlebih dahulu status lafaz yang dibuat Farhan pada Januari lalu.

Ini kerana Abby mendakwa Farhan pernah mengeluarkan kata-kata kepada rakannya bahawa mereka sudah bercerai pada Januari lalu.

Sementara itu, dalam pada masa yang sama, anak lelaki sulung Abby, Mohamad Danish Hakim merayu bapa tirinya, Farhan yang dipanggil Abi agar kembali bersama ibunya semula.

Menerusi video yang dikongsikan dalam laman Instagram Abby, hari ini, Danish menyatakan kerinduaan terhadap Farhan selain meminta bapa tirinya supaya tidak mengikut rakan-rakannya berpelesaran dengan melakukan aktiviti karaoke dan mengunjungi cyber cafe pada setiap malam.

“Abang rindu Abi, Abi jangan ikut geng-geng Abi yang pergi karaoke, cyber cafe malam-malam tu.  Itu semua duniawi.  Ala, Abi kahwinlah dengan Mama balik.  Apalah dosa Mama tu Abi?”, antara ungkapan yang diucap oleh Danish menerusi video tersebut.

Hmm, mungkinkah dalam erti kata lain video ini ingin mengatakan yang Farhan gemar berpelesaran sehingga menyebabkan rumah tangga Abby dan Farhan goyah walaupun usia perkahwinan mereka baharu sahaja mencecah 10 bulan?

Cili Api: Heh! Ingatkan bila dah jadi Ahlul PAS, bab duniawi ni semuanya dia tinggal. Ingatkan rajin la dia dengar ceramah dan sertai usrah.

Rupanya dia lebih gemar berpeleseran dan berkaraoke. Tapi apa nak heran ye tak. Pemimpin PAS yang lain tu pun lebih kurang sama je perangainya. 

Kalau tidak, takkan la Pak Mus Stopa Spendar tu boleh kantoi dengan kekasih gelap dia dibilik hotel buat kerja yang tak senonoh!!!

No comments:

Post a Comment