Followers

rantau ku sayang

Sunday, June 1, 2014

SALAH PAS BAWAK HUDUD, YAMMY JADI 'TROJAN HORSE'!!!


Heh! Kepada siapa lagi yang DAPigs nak salahkan bila terima tamparan paling hebat setakat hari ini? Hari tu masa menang di Bukit Gelugor, boleh la diorang bangga.

Tapi diorang jangan lupa. Kemenangan diorang di Bukit Gelugor tu tak sepatutnya dibanggakan sangat. DAPigs perlu menerima realiti dan hakikat sebenar.

Dalam keadaan macam ni, diorang nak salahkan siapa? Nak salahkan SPR kerana GAGAL meyakinkan pengundi untuk keluar mengundi? Itu hanya membodohkan diri sendiri.

Guan Eng salahkan Cina
sebab tak undi calon Melayu!!!
Kot kalau diorang sesak sangat nak cari salah orang lain, diorang patut salahkan PAS kerana mengakibatkan kekalahan mereka dalam Pilihan Raya Kecil kali ini.

Oleh sebab PAS bercadang nak bawak isu Hukum Hudud ke Parlimen sebelum ini, maka sokongan Cina kepada DAPigs pun mula berubah. Bukan salah Si Gundik Kit Siang tu sebab dia Melayu.

Kalau tidak kerana cadangan PAS, dah tentu - tentu Si Gundik Kit Siang pun tu ada masalah dengan orang Melayu untuk meraih sokongan dari mereka.

Tapi disebabkan isu Hudud tu la yang membuatkan Si Gundik Kit Siang tu hilang kepercayaan orang Melayu terhadap dirinya dan seterusnya membuatkan DAPigs tewas.

Kalau tak nak salahkan PAS, DAPigs boleh salahkan Ibu kepada Si Gundik Kit Siang tu sendiri. Sebab dia pun boleh jadi punca kekalahan DAPigs di Teluk Intan.

Kalau tak kerana Ibu kepada Si Gundik Kit Siang tu bawak datang skandal PERKASA, dah tentu - tentu DAPigs boleh cari jalan lain untuk berhadapan dengan pengundi Cina.

Diorang boleh tuduh kata Ibu kepada Si Gundik Kit Siang tu sebagai 'Trojan Horse' yang sengaja dihantar oleh PERKASA untuk mencetuskan isu dalam DAPigs. Kan senang tu?

Kalau sebelum ni pun Ibu kepada Si Gundik Kit Siang tu sanggup buat apa saja asalkan anak dia dapat jadi Ahli Parlimen, maka tak salah la kalau DAPigs jadikan dia sebagai Kambing Hitam. Nak sangat anak sokong DAPigs, ibu kena la tanggung sekali!!!

No comments:

Post a Comment