Followers

rantau ku sayang

Saturday, May 17, 2014

Inilah Dikatakan Lidah Bercabang...Anwar Akui Ada Kelemahan Dalam Proses Pemilihan Parti...Tahu Pun

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui terdapat kelemahan dalam proses pemilihan parti kali ini dan ianya berlaku akibat sabotaj dari pihak luar.

Anwar berkata, Lembaga disiplin dan Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) parti mendapati berlakunya pelanggaran proses pemilihan dan mendapat laporan video dan foto melibatkan individu dari luar parti sewaktu kekecohan tersebut berlangsung.

"Saya akui ada kelemahan ketika proses pemilihan dan sebab itu bila ada beberapa kelemahan dikenal pasti dan (kita) cuba diperbaiki.

"Beberapa laporan video dan foto yang mana bukan anggota juga dilihat terlibat  dalam kekerasan apabila ada beberapa anggota dimasukkan dalam tempoh pendaftaran 15 Mac lalu.

"Saya bersetuju akan siarkan bukti video secara telus," katanya dalam satu sidang media di ibu pejabat PKR di sini.

Turut hadir pada sidang media tersebut, ketiga-tiga calon Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan juga Datuk Saifuddin Nasution.

Menurut Anwar, ada segelintir ahli parti yang tidak berpuas hati cuba untuk membawa permasaalahan pemilihan parti kepada pihak Pendaftar Pertubuhan (ROS).

"Ada percubaan juga untuk mengheret Pendaftar Pertubuhan sepertimana berlaku kepada DAP dan ianya membuka laluan kepada parti pemerintah untuk menyulitkan kerja-kerja parti.

"Kita pastikan semua proses ini diikuti dan sebarang bantahan harus dilakukan mengikut saluran (yang betul)," ujarnya.

Tegas beliau lagi, pekara yang tidak dingini perlu dielakan dan diselesaikan mengikut landasan yang betul bagi mengelak dimanipulasikan oleh media UMNO.

No comments:

Post a Comment